6 Ekim 2014 Pazartesi

SEO Nedir ? SEO Nasıl Yapılır ?

SEO Nedir ?
SEO


Gelişen internet dünyası dünyada para kazanma eğilimi olsun,ticaert merkezleri olsun herşeye yeniden yön vermeye başladı.Gelişen internet dünyası diyince,hatta internet diyince akla ilk gelen tabi ki Google.

SEO Nedir ?

SEO,ingilizce açılımı ile "Search Engine Optimization" demektir.Yani Türkçe anlamı ile "Arama Motoru Optimizasyonu" demek oluyor. Biraz daha açalım bu konuyu.

Örnek veriyorum; siz internette"Seo"terimini araştırıyorsunuz,eminim ki Google size istediğinize yakın değerler hatta çoğu zaman istediğiniz bilgileri gösteren siteleri en üst sıralarda çıkartıyor.İşte bu en üst sıralarda çıkmak için yapılan çalışmaların tamamına SEO deniyor.

Diğer bir terimle,Google tarafından çeşitli algoritmalar ile geliştirilmiş,tam manasıyla algoritmanın ne oldugunu kimsenin bilmediği,birçok karmaşık matematik hesaptan oluşan bir sistemdir.

Doğru okudunuz,algoritmanın ne olduğunu tam manasıyla kimsenin bilmediği bir sistem bu.Google en nihayetinde bir şirket. Ve arama motoru sistemi Google'nin en büyük ticari değeri. E dolasıyla arama motorunda yükselmek,Google'nin en büyük ticari sırrı.

Tam manasıyla bilinmiyor demek hiç çözülemedi,hiç bulunamadı demek değil. Bir zamanlar Google algoritması gerçekten ele düşmüş,backlink vermek için parası olanın en önce çıktığı bir algoritmaya sahipti.Pagerank kazanmak kolaydı,Pagerank kazandırabilelecek güzel linkler para ile satın alınır,sayfa pagerank kazanır backlink sayısı çoğaltılır ve site ilgili aramada en üst sıralarda çıkardı.Tabi bunun ölmesi çok uzun zaman almadı. Google Panda sistemini öne sürerek sistemi tamamen değiştirdi.

Sistem değişikliğinin sonucunda birçok site Pagerank değerini kaybetti,sıralamada bulunamaz hale geldiler ve daha önemlisi Pagerank,sitelerin arama sonuçlarına eskisi kadar etki etmemeye başladı.Yeni algoritma ile birlikte birçok terim ve birçok kural girdi bu açılımın içerisine.Ve görüldü ki,Google acımayacak.

Google sürekli güncellemeler yaparak SEO algoritmasını yenilenmekten çekinmiyor.Algoritma yenilendikçe yaptıklarınız birdenbire değersizleşebiliyor,haliyle sitenizde tamamen değerini kaybedebiliyor.

Algoritma dahilinde bildiğimiz hatta en çok bilinen bazı değerleri aşağıda sıralıyorum.Unuttuğum veya bilmediğim olursa yorum ile eklenemekten kaçınmayın.


  • Özgün Tasarım
  • Özgün Yazılar,Makaleler
  • Webmaster Araçları
  • Meta Tag
  • IMG Alt Etiketleri
  • Backlink
  • Sosyal Medya Kullanımı
  • Kullanıcı/Okuyucu Yorumları

Kendime göre sıralamayı bitirince,kendime göre vardığım en iyi sonuç Google insanlara ve insanların aradıklarına faydalı olan siteleri önplanda tutmayı seviyor.Sitenizi bu değerlere göre optimize etmek sitenizin değerini artıracaktır.

Bahsettiğim değerlerin çoğunu sitemde sayfa olarak adlandıracağım,adlandırdıkça buradanda linkleme yapmayı ihmal etmeyeceğim.

Basit bir şekilde "SEO Nedir ?" derseniz vereceğim cevap bu kadardır. Diğer konuları bu bloga zaman ayırdıkça elimden gelen en basit dille anlatmaya çalışacağım. Gelir sağlamak veya satış yapmak niyetinde değilim.Ne demiş şair "Malda yalan mülkte yalan,gel birazda sen oyalan"

İyi niyetinizi para ile satacak kadar gözünüzün dönmemesi dileği ile. Selamlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.