10 Ekim 2014 Cuma

Backlink Alırken Nelere Dikkat Edilmeli ?

SEO yaparken unutmamanız gerekir ki aldığınız backlink sizin için herşeydir. Hatta,kaba bir tabirle "Backlink adamı vezirde eder rezilde." Bu yüzden,backlink alacağınız sitenin her detayını dikkatli olarak incelemeniz gerekmektedir.

Hangi sitelerden backlink almalıyım ?

Öncelikle bu konu ustalık isteyen bir konu. Çünkü,sitenizin konusuna ve konseptine uygun olan sitelerden link almak sizi herzaman daha avantajlı kılacaktır.

Ee,siteye girdim beğendim. Bana göre bu site benim siteye benziyor. Heh,orada dur. Sana göre benziyor. Gel biz bu işi Google'a soralım,o ne diyor.

İşte bu kısımda karşımıza Google Trends çıkıyor. Google Trends,size hangi kelimenin hangi kategorilerde olduğunu gösterir. Sizde bu yönergelere uyarak doğru backlink alımı yapmış olursunuz. Google Trends

Basitçe anlatalım nasıl kullanılır ;


1."Terim Ekle" kısmına kelimenizi yazıp aratınız.
2.Yukarıda ki menüde göreceksiniz. "Tüm Kategoriler"
3.Tıkladıktan sonrada size önerilen kategorileri göreceksiniz.

İşte bu siteler,sizin için en ideal sitelerdir. Bu kategorilerde ki sitelerden alınan backlinkler hem kısa sürede cevap verir,hemde beklentinizin üzerine çıkar.

Kategori tamam,gelelim site yapısına.

Bu iş,daha çok ustalık isteyen iş. Kestirmeden anlatayım. Web ile uğraştığınızı,tarayıcınızda bazı toolbarların ekli olduğunu varsayıyorum. Başlayalım.

1.Alexa Değeri 

Alexa,Google gözünde çok değerli olmasada siz Google için gerekli şeyleri yaparsanız Alexa değerinizde yükselir.Bunu baz alarak sitenin alexa değerini kontrol etmekte fayda bulmuşumdur hep ben.

2.Sitenin Yaşı

Archive.org kullanarak web sitesinin ne zaman kurulduğunu görebilrisiniz. Unutmayın ne kadar uzun süreliyse daha çok güvenli kılar.

3.Google Botları Siteye En Son Ne Zaman Gelmiş ?

Sitenin Google'daki güncellik hızı,bir sitenin herşeyidir. Bunu şöyle sorgulayacağız ;

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:

Bu adresin sonuna sorgulamak istediğiniz sitenin adresini www olmadan yazın. Örneğin ; r10.net

4.Link Çıkışları

Siteden kaç link çıkışı olmuş ? Bu çok önemlidir. Fazla link çıkışı yapmış sitelerin Google gözünden belediye çöplüğünden farkı yoktur.Footer kısmına,yazılara,header kısmına bakarak bu olayı çözebiliriz.

5.Sitenin Aldığı Backlink Sayısı

Öyle demeyin,açın wikipedia'dan backlink nedir diye bakın. Size iyi siteler iyi sitelere,kötü siteler kötü sitelere backlink verir mantığını gösterecektir. O yüzden bizkötü bir siteden link alırsakbizde kötü bir site oluruz.Mantık düzdür.

Herhangi bir sitenin hangi sitelerden,hangi kelimelerle link aldığını Rank Signals ile öğrenebiliriz.

Buradan ; www.ranksignals.com

Hatta link alacağımız sitenin link aldığı siteyi dahi incelemenizi tavsiye ederim. Dıdısının dıdısı mantığı Google için geçerlidir.

6.Backlink Alma Aralığı

Evet inanmıyacaksınız ama bu bile çok önemli. Aynı günde binlerce backlink alırsanız,yükselme beklerken siz bile kendinizi bulamaz hale gelirsiniz.

Backlink programı yapın kendinize. Örnek veriyorum ; Haftada 5 backlink. Ve bunu her hafta sürdürün. 3 ay içerisinde dediklerime uyarsanız oluşabilecek değişiklikler sizi bile şaşırtacaktır.

Dikkat etmeniz gerekenler nacizhane bildiğim kadarıyla bunlardır dostlar. Umarım size faydalı olabilmişimdir. Sağlıcakla.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.